Over mij

Ik ben geboren met een lach op mijn gezicht. Als kind was ik een echte lachebek. Thuis was ik de clown van de familie, en op de middelbare school werd zelfs een fanclub voor mij opgericht omdat ik de nieuwe, vrouwelijke Toon Hermans zou worden. Maar mijn lach vervaagde. Ik werd steeds serieuzer en perfectionistischer, en mijn kijk op het leven werd steeds somberder. Ik legde belachelijk hoge eisen op aan mezelf en mijn omgeving, allemaal om gezien te worden en te bewijzen dat ik goed genoeg was.

In mijn leven heb ik vaak geworsteld met mezelf. Ik had regelmatig last van rug-, nek- en schouderklachten, was voortdurend vermoeid, en kampte met eczeem op mijn voeten, handen en later zelfs op mijn hoofd. Mijn leven stond voortdurend onder druk en ik raakte steeds verder verwijderd van mijzelf. Ik negeerde alle signalen die mijn lichaam me gaf om rust te nemen en bleef maar doorgaan. Uiteindelijk resulteerde dit in een burn-out en enkele jaren later zelfs in een depressie. Ik voelde geen levensenergie meer en zag geen lichtpuntjes meer in het leven. Ik leefde van dag tot dag en was aan het overleven.

In die donkere periode wenste ik dat er een resetknop bestond waarmee ik zowel fysiek als mentaal kon worden opgeschoond. Toen ik een podcast met Vilna beluisterde, ontdekte ik dat die resetknop in mezelf zat. Ik schafte meteen haar boek “Heel” aan en schreef me in voor een Happy Healing Week. Ik voelde intuïtief dat dit een keerpunt zou zijn, en dat was het ook. Tijdens die week kreeg ik mijn levensenergie terug en sindsdien heb ik geen dag meer last gehad van depressieve gevoelens. De lach keerde terug in mijn leven, met een duidelijke boodschap: het leven niet zo serieus nemen.

Ik besloot om de opleiding aan de Happy Healing Academy van Vilna.nl te volgen. Al geruimde tijd voelde ik de behoefte om anderen te behoeden voor wat ik had doorgemaakt, als dat al mogelijk was. Tijdens de opleiding heb ik vele innerlijke lagen van mezelf mogen aankijken en los mogen laten. Daarbij leerde ik hoe ik anderen kan begeleiden in hun eigen persoonlijke groei.

Ik heb mij verdiept in perfectionisme. Voor mij was perfectionisme de opmaat naar een burn-out en later een depressie. Door deze intensieve studie heb ik bewust alle facetten van perfectionisme herbeleefd, waardoor het voor mij nu echt verleden tijd is. Bovendien verdween de spanning uit alles wat ik deed en kwam ik in een natuurlijke flow terecht. Zo ontstonden vanzelf mijn bedrijfsnaam, de ruimte waar ik sessies geef, en zelfs de fotoshoot - alles nog mooier dan ik ooit had kunnen bedenken.

Naast de opleiding bij Vilna.nl heb ik de afgelopen jaren diverse opleidingen en cursussen gevolgd. Zo ben ik opgeleid tot Natuurvoedingsadviseur, Enneagram Practitioner & Coach en Lachcoach. Daarnaast heb ik me verdiept in de 5 biologische natuurwetten (Germaanse Geneeskunde) door middel van een cursus en diverse masterclasses. Ook heb ik me meerdere jaren verdiept in Een Cursus In Wonderen (ECIW) op verschillende manieren. En vorig jaar heb ik de cursus Voice Dialogue gevolgd.